Zmiana koloru:

Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Panel administracyjny

 

Zobacz panel administracyjny sklepu!

 

demo.sellsmart.pl/admin

Szybki kontakt

81 555 55 55

kontakt@dosklepu.pl

Czynne Pn-Pt
9:00-16:00

box_1_platnocs.png
box_2_transport.png
box_3_dostawa.png
box_4_zwrot.png

Lista plików

Komentarze

  • Serdecznie polecam produkt sellsmart firmy LabSQL. Jakosc wykonania jest b.dobra. Goraco polecam!

    Agnieszka, 2014-06-01 05:35

  • Dobry partner w biznesie, polecam Obsługa szybka i bezproblemowa.

    Zbigniew, 2014-06-17 15:04

  • Świetne porady dla osób nie mających pojęcia o informatyce. Dzięki!

    Paweł, 2014-06-18 14:36

  • Serdecznie polecam produkt sellsmart firmy LabSQL. Jakosc wykonania jest b.dobra. Goraco polecam!

    Agnieszka, 2014-06-24 18:38

  • Znalazłem odpowiedzi na pytania, które mnie nutrowały.

    Grzesiek, 2014-06-14 17:32

15 kulinarnych trików i porad!

warzywka.jpg

\r\n

Każdy miłośnik gotowania ma swoje sprawdzone sztuczki. Przedstawiamy 15 trików i porad, dzięki którym ułatwisz sobie gotowanie, a praca w kuchni stanie się szybsza i przyjemniejsza.

\r\n

 

\r\n

1. Aby szybko ubić pianę z białek, przed ubijaniem dodaj do nich dosłownie odrobinę soli. Dzięki temu piana będzie naprawdę piękna!

\r\n

 

\r\n

2. Jeśli nie chcesz, aby makaron posklejał się w czasie gotowania, dodaj do wody odrobinę oliwy z oliwek

\r\n

 

\r\n

3. Aby w mące lub ryżu nie pojawiły się szkodniki, do opakowań włóż listek laurowy - skutecznie odstraszy nieproszonych gości.

\r\n

 

\r\n

4. Nigdy nie sól wątróbki przed rozpoczęciem smażenia - staje się wtedy twardsza i bardziej niesmaczna, może przypominać podeszwę.

\r\n

 

\r\n

5. Kiedy niechcący przesolisz zupę, włóż do niej połowę surowego ziemniaka i kilka minut pogotuj. Ziemniak wchłonie w siebie sól!

\r\n

 

\r\n

6. Aby cytryna była bardziej soczysta najpierw połóż ją na płaskiej powierzchni i roluj przez chwilę dłonią. Dzięki temu uwolnisz sok zamknięty w malutkich drobinkach miąższu!

\r\n

 

\r\n

7. Podczas pieczenia ciasta drożdżowego warto wstawić do piekarnika blaszaną miskę z wodą. W ten sposób ciasto nie będzie zbyt suche.

\r\n

 

\r\n

8. Chleb dłużej zachowa świeżość, gdy do pojemnika, w którym go przechowujesz, wstawisz świeże jabłko.

\r\n

 

\r\n

9. Tłuszcz nie będzie pryskał na patelni, jeżeli dodasz do niego szczyptę soli!

\r\n

 

\r\n

10. Przechowuj przyprawy w chłodnym, ciemnym miejscu. Wilgotność i ciepło powoduje, że zioła i przyprawy tracą smak.

\r\n

 

\r\n

11. Jeśli deska do krojenia przesuwa się po blacie to wystarczy, że podłożysz pod nią wilgotny papierowy ręcznik.

\r\n

 

\r\n

12. Obieraj ogórka od jaśniejszej strony – dzięki temu nie będzie gorzki.

\r\n

 

\r\n

13. Jeśli gotujesz warzywa to pamiętaj, by zawsze dodawać je do wody dopiero, gdy zacznie wrzeć. Dzięki temu zachowasz więcej witamin i składników odżywczych.

\r\n

 

\r\n

14. Aby zachować zielony kolor warzyw podczas gotowania, dodaj szczyptę cukru.

\r\n

 

\r\n

15. Aby sprawdzić, czy jajko jest świeże, należy włożyć je do szklanki z wodą. Jeśli uniesie się do góry- jest nieświeże.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n